Natural bodybuilding

Alles wat je erover moet weten

Bodybuilding is een levenswijze gericht op het verkrijgen van esthetisch mooi lichaam, dat wil zeggen zo gespierd en tegelijkertijd zo vetloos mogelijk. 'Levenswijze', omdat het meer dan alleen krachtsport omvat: voeding en voldoende rust zijn net zo belangrijk. Er zijn twee soorten bodybuilding: natural en enhanced (dat wil zeggen met gebruik van anabole steroïden). Wij richten ons specifiek op natural bodybuilding, dat een doordachte aanpak vereist op het gebied van training, voeding en herstel. Hieronder een overzicht van onze belangrijkste artikelen daarover. Lees ook onze missie.

In een notendop

Training

Herstel

Voeding

Supplementen

Fysiologisch

Onze missie

Er zijn twee soorten bodybuilding: natural en enhanced (dat wil zeggen met gebruik van anabole steroïden). Veel mensen denken bij bodybuilding meteen aan de enhanced bodybuilding, omdat dat deze vorm het meeste voorkomt in wedstrijdbodybuilding. Maar in feite doet een ieder die zijn lichaam wil verbeteren door middel van krachtsport en voeding aan bodybuilding. 90 procent van de (mannelijke) sportschoolbezoekers dus. Soms gaat het om een combinatie van doelen: naast het esthetische bijvoorbeeld ook krachttoename en verbetering van conditie en/of algehele gezondheid.

Natural bodybuilding vraagt om een totaal andere aanpak dan enhanced. Als enhanced bodybuilder kun (of moet) je in feite zoveel trainen en eten als je maar kunt, want dankzij de anabolen kan je lichaam veel meer aan, kun je veel meer spiermassa opbouwen en zul je niet of nauwelijks vet worden. Natural bodybuilding daarentegen vraagt om een veel meer afgewogen aanpak, waarbij een doordacht trainingsprogramma, voedingsschema én herstel management cruciaal zijn.

Helaas worden natural en enhanced bodybuilding vaak door elkaar gehaald. Onze website richt zich specifiek op natural bodybuilding, waarover we trachten te informeren op basis van inzichten uit de wetenschap en die van 's werelds meest gerenommeerde coaches uit de evidence-based bodybuildingcommunity.