Review

Whey Essential Nieuw wei-eiwitconcentraat van Body & Fit

Eiwitpoeders zijn er te kust en te keur. Maar zo af en toe verschijnt er een weiproduct dat onze speciale aandacht verdient. De nieuwe Whey Essential van Body & Fit bijvoorbeeld.

Whey Essential is het nieuwste product in het eiwittenarsenaal van Body & Fit. Tot op heden kennen we vooral Whey Perfection en Isolate Perfection, twee bestsellers van de populaire supplementenwinkel. Whey Perfection is een blend van de drie soorten wei-eiwit, namelijk wei-eiwitisolaat, -concentraat en -hydrolysaat. En in Isolate Perfection zit logischerwijs 100% wei-eiwitisolaat.

Wei-eiwitconcentraat

De nieuwe Whey Essential bestaat uit 100% concentraat. Dit in tegenstelling tot de meeste eiwitpoeders op de markt, die een blend zijn van de drie soorten wei.

Concentraat is de meest onbewerkte vorm van wei. Daardoor is deze de gezondste van de drie soorten wei, al maakt dat voor de opname van eiwitten niks uit. Daarnaast kenmerkt concentraat zich door de goede smaak en oplosbaarheid, iets wat we vaak teruglezen in de reviews bij Whey Essential. Tot slot is concentraat goedkoper dan de andere vormen van wei. Zo betaal je voor een kilo Whey Perfection rond de 31 euro en voor een kilo Whey Essential 24 euro.

Concentraat heeft ook een nadeel: het bevat ‘slechts’ 80% eiwit. De andere 20% bestaat uit water, koolhydraten, melkvet, melksuiker (lactose) en mineralen. Isolaat ondergaat een extra bewerking waardoor er minder vet, melksuiker en gewone suiker in zit. Tijdens de bulk maakt dat niet veel uit, maar als je aan het cutten bent ben je wellicht net iets beter uit met isolaat. Maar ook een stukje duurder.

Het belang van eiwitpoeders

Eiwitshakes zijn geen must voor de bodybuilder. Het gaat er in beginsel om dat je over de dag gezien voldoende eiwitten eet (~2 gram per kilogram lichaamsgewicht) en dat je deze evenredig over de dag verdeelt in porties van 20 tot 40 gram eiwit. Daarbij kun je gebruik maken van diverse gezonde eiwitbronnen. Wei-eiwit is daar één van: deze heeft strikt genomen de gunstigste eigenschappen voor spiergroei, waaronder een uitstekend aminozuurprofiel, de hoogste verteerbaarheid en de hoogste opnamesnelheid. Vanwege dat laatste wordt wei-eiwit vaak direct na de training gegeten. Bovendien is een shake van eiwitpoeder makkelijk te bereiden en mee te nemen.

Wil je gebruikmaken van een eiwitsupplement, dan is Whey Essential een voordelige én lekkere keuze.

Bestel Whey Essential (aangeboden door één onzer partners)

Whey Essential  (Body & Fit)

Body & Fit
“Whey Essential is een veelzijdig, effectief en betaalbaar eiwitpoeder voor iedereen die eiwit onderdeel wil maken van zijn of haar gezondheids- en fitnessroutine.”
€ 23,99 (1000 g)