Review

B&F Whey Perfection – Special Series

Whey Perfection, het wei-eiwitpoeder van Body & Fit, is al jarenlang een van onze favoriete ingrediënten voor een pre- of post-workoutshake. Met de Special Series doet Body & Fit daar nog een kwalitatief schepje bovenop.

Van de makers van…

Waarom, vraag je? Ten eerste komt Whey Perfection Special Series uit dezelfde fabriek als het exclusieve Whey Gold Standard, van Optimum Nutrition. Het gouden randje op de verpakking is een subtiele verwijzing daarnaar. Gold Standard staat hoog aangeschreven en boekte goede resultaten bij een onafhankelijke laboratoriumtest.

Voedingswaarden

Ten tweede bevat de Special Series maar liefst 50 procent wei-eiwitisolaat, wat veel zuiverder is dan het goedkopere weiconcentraat en minder vetten en suikers bevat. De standaardversie van Whey Perfection bevat daarentegen ‘slechts’ 20 procent isolaat. De Special Series bevat ook weihydrolisaat, maar er wordt niet gespecificeerd hoeveel precies.

Whey Perfection Special Series bevat per 100 gram: 3,2 g vetten, 5,6 g koolhydraten (w.v. 3,1 g suikers) en 79 g eiwitten. Het eiwitgehalte is daarmee niet hoger dan de ‘gewone’ Whey Perfection, maar de kwaliteit van de eiwitten is wel beduidend hoger. Met name het gehalte vetten is laag te noemen in vergelijking met overige wei-eiwitpoeders.

Vrij van kunstmatige toevoegingen

Voor veel mensen is er misschien nog een sterker argument om voor de Special Series te kiezen. Dit eiwitpoeder is namelijk 100 procent vrij van kunstmatige toevoegingen. Zo bevat het geen toegevoegde suikers (wel van nature aanwezige suikers), is het gezoet met stevia en verkrijgt het zijn smaak door de toevoeging van écht fruit, vanille of chocolade.

Superieure smaak

Over smaak valt niet te twisten. Wij proefden de aarbei, vanille en cookies & chocolate. Die bevielen ons alle drie wel! De vanille was onze favoriet, maar dat komt misschien doordat dit sowieso onze favoriete smaak is.

Gewone Whey Perfection of Special Series?

Special Series is wat duurder dan de ‘gewone’ Whey Perfection. Daar staat tegenover dat de samenstelling wat gunstiger is (minder koolhydraten en vetten), althans voor wie een zo clean mogelijk eiwitpoeder wilt. Bijvoorbeeld als je aan het cutten bent. Daarnaast is Special Series ook een gezondere keuze, vanwege het gebrek aan toegevoegde suikers en gebruik van natuurlijke smaak-, geur- en kleurstoffen.

Whey Perfection (vanille) /100 g Special Series (vanille) /100 g
energie: 401 kcal
eiwitten: 79,4 g
koolhydraten: 6,9 g
suikers: 5,1 g
vetten: 5,8 g
vezels: 1,6 g
zout: 0,46 g
prijs: € 1,52 (€ 34,90/2270 g)
energie: 377 kcal
eiwitten: 79,0 g
koolhydraten: 5,6 g
suikers: 3,1 g
vetten: 3,2 g
vezels: 1,5 g
zout: 0,67 g
prijs: € 1,85 (€ 41,90/2270 g)

Slotsom

Whey Perfection Special Series is een weisupplement, dat voor de helft uit isolaat bestaat. Daarnaast bevat het geen toegevoegde suikers en zitten er alleen natuurlijke smaak-, geur- en kleurstoffen in. Daardoor is het een prima product voor wie een strikt dieet volgt, of in het algemeen extra op zijn gezondheid moet of wil letten. Je betaalt er wel wat meer voor.

Bestel B&F Whey Perfection (aangeboden door één onzer partners)
Whey Perfection
Body & Fit
€ 59,99 (2268 g)
Whey Perfection Special Series
Body & Fit
€ 73,19 (2262 g)