Whey Isolate Zero Een nieuwe optie bij lactose-intolerantie

Als je lactose-intolerant bent, reageert je lichaam in mindere of meerdere mate heftig op melkproducten. Dus ook op melkgebaseerde eiwitpoeders zoals wei-eiwit en caseïne-eiwit. Mogelijke gevolgen: een opgeblazen gevoel, buikpijn en huiduitslag. Maar geen nood: dankzij Whey Isolate Zero hoef je niet meer uit te wijken naar plantaardige eiwitpoeders.

Wei-isolaat

Veel eiwitsupplementen en eiwitpoeders zijn op melk gebaseerd en bevatten derhalve lactose (ook wel melksuiker genoemd). Deze producten zijn in meerdere of mindere mate ongeschikt voor mensen met lactose-intolerantie, wat deels afhankelijk is van de mate van intolerantie. Mensen met een lichte of matige lactose-intolerantie kunnen bijvoorbeeld vaak wél wei-isolaat verdragen. Wei-isolaat is de meest zuivere vorm van wei-eiwit en fabrieksmatig grotendeels ontdaan van vetten en koolhydraten (lees: lactose).

Plantaardige eiwitten

Toch zijn er ook mensen voor wie ook wei-isolaat nog te veel lactose bevat. Zij moesten tot voor kort uitwijken naar plantaardige eiwitten, zoals soja-eiwit en erwteneiwit. Geen populaire keuzes als het gaat om smaak en aminozuurprofiel.

Alternatief: Whey Isolate Zero

Maar we zeiden ’tot voor kort’, want sinds enige tijd is er Whey Isolate Zero van XXL Nutrition. Dit is een wei-isolaat die nog verder gefilterd is en daardoor vrij van lactose, suikers en vetten. Normaal gesproken wordt deze isolaat maar beperkt geproduceerd, namelijk alleen in babyvoeding en dus niet verkrijgbaar als sportvoeding. Maar volgens XXL Nutrition heeft de fabrikant voor hen een uitzondering gemaakt, met Whey Isolate Zero als resultaat.

Whey Isolate heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als Whey Isolate Zero, alleen bevat deze nog circa 1,5% lactose. Die is er bij de Whey Isolate Zero nog uitgefilterd. En dat gaat volgens XXL niet ten koste van de smaak: “Omdat wij gebruikmaken van precies de juiste hoeveelheid zoetstof heb je wel de lekkere smaak, maar niet de extra suikers”. Isolate Zero lost ook nog eens klontvrij op.

Bestel Whey Isolate Zero (aangeboden door één onzer partners)
Whey Isolate Zero
XXL Nutrition
€ 39,99 (1000 g)

Nog meer lactose-vrij

XXL Nutrition heeft nog meer lactose-vrije eiwitpoeders in haar assortiment. Wellicht voor de variatie: