Video

Fittube: Jeff Nippard Science-backed YouTube-educatie

Jeff Nippard is een professioneel natural bodybuilder en powerlifter, die zijn kennis en ervaring met je deelt in flitsend gemonteerde video’s.

Natuurlijk, Nippard is een van de vele zelfbenoemde YouTube-coaches. Maar het is wel eentje die kan bogen op een academische achtergrond en een succesvolle carrière in het professionele bodybuilding en powerlifting. In thuisland Canada liftte hij diverse titels en records op zijn naam.

Nippard is vooral een meester in het ontrafelen en uitleggen van wetenschappelijke materie.

Zie bijvoorbeeld hoe hij je in Fundamentals Series de beginselen van hypertrofietraining voorschotelt. Gewapend met whiteboard en stiften maakt hij de wetenschappelijke theorie inzichtelijk achter trainingsintensiteit, –volume, –frequentie en oefeningen. De meeste beginners in de sportschool laten dit soort essentiële educatie aan zich voorbijgaan en huppen achteloos naar de barbell bench press.

Check ook de serie Myth Bust Monday, waarin Nippard de vloer aanveegt met de meest hardnekkige bodybuildingmythen.

Nippard startte zijn YouTube-kanaal vier jaar geleden en hij plaatste inmiddels honderden video’s over zo’n beetje alle aspecten van vooral bodybuilding. Behalve Nippards vlotte babbel en didactische vermogens, dragen zeker ook zijn video editing skills bij aan het succes van zijn kanaal, dat meer dan 800.000 abonnees telt.

Nu en dan organiseert Nippard interviews en ronde tafels met zwaargewichten als Mike Israetel, Eric Helms, Greg Nuckols, John Meadows en Menno Henselmans.

Meer video’s op https://www.youtube.com/channel/UC68TLK0mAEzUyHx5x5k-S1Q.