Video

Fittube: Sean Nalewanyj Natural bodybuilding zonder B.S.

Sean Nalewanyj is niet van de flitsende videomontages en jolige sketches. Noch van het dwepen met superfoods die magische spiergroeikrachten bezitten. En ook niet van zichzelf overdreven afbeulen in de gym (en dat laten filmen). Waarom zijn YouTube-kanaal dan toch de moeite waard is? Hij zegt verstandige dingen.

Van nature een ‘skinny guy’ wilde Nalewanyj in zijn late tienerjaren niets liever dan groter en sterker worden. Hij abonneerde zich op fitnessblaadjes en schuimde online forums af om zich te laten adviseren door de ‘buff guys’. In de gym praktiseerde hij zijn bevindingen, elke dag opnieuw. De opbrengsten van zijn bijbaantjes vloeiden rechtstreeks naar de kassen van supplementenverkopers.

Toen de jonge Sean op een ochtend naar school fietste en besefte dat hij zijn eiwitshake niet gedronken had, besloot hij om om te keren en dat eerste lesuur dus maar te skippen. Van toewijding gesproken!

Aanvankelijk was Nalewanyj in zijn nopjes met de resultaten. Hij groeide! Maar na een jaar of wat stokte de progressie. Hoe hard hij ook trainde en experimenteerde met allerlei ‘miracle programs’ en exotische supplementen, wat voor gekke dingen hij ook deed om zijn bodybuildingobsessie te voeden, de spiegel stelde hem keer op keer teleur. Oké, hij was nu misschien niet skinny meer, maar nog steeds allesbehalve buff of jacked

De teleurgestelde bodybuilder besloot de doorsnee fitnessblaadjes, -websites en -forums in te ruilen voor informatie uit wetenschappelijke hoek. Langzaam maar zeker kwam hij erachter hoe onjuist en misleidend veel fitnessinformatie is. En dat die informatie vaak gebaseerd is op de ervaringen van anabolengebruikers. Natural bodybuilding is een totaal ander metier. In het begin groei je als bijna vanzelf, doordat je lichaam nog niks gewend is. Maar daarna komt het aan op het slim programmeren van training én herstel. Dat is zeker niet ingewikkeld of ondoenbaar:

Building muscle, burning fat and getting into impressive shape does NOT need to be complicated.

Nalewanyj ontdekte dat je zelfs een leven kunt hebben náást het bodybuilding… En dat veruit de meeste supplementen B.S. zijn.

Inmiddels is Nalewanyj al jaren een gerespecteerd coach, met een YouTube-kanaal dat onlangs de 150.000ste abonnee verwelkomde. De zero B.S policy die hij als coach hanteert, klinkt overal in door. Sean is geen schreeuwerige of schijtlollige fitnessgoeroe, maar een rustige en vakkundige leermeester die door schade en schande wijzer is geworden. En die een geweldige fysiek heeft opgebouwd, maar geen fake nattie is (denken wij).

Nalewanyj voorziet je van heldere uitleg over zo’n beetje alle aspecten van bodybuilding. Daarbij baseert hij zich enerzijds op de wetenschap, anderzijds op zijn ruime praktijkervaring als bodybuilder en coach. Kortom, een kanaal dat we van harte aanbevelen aan iedereen die op een verantwoorde manier zijn droomfysiek wil bereiken. En die geen tijd heeft voor B.S.

https://www.youtube.com/user/NalewanyjFitness/