Fittube: Mario Tomic Droog worden als natural

Terwijl de meeste YouTube-coaches je vooral willen leren hoe je spieren moet kweken, focust Mario Tomic op dat andere – net zo belangrijke – aspect van bodybuilding: ‘droog’ worden.

How it started, how it ended

Mario Tomic was tien jaar geleden nog een nerdy software-ontwikkelaar die het liefste dag en nacht achter een beeldscherm spendeerde.

Pas in zijn late jaren twintig raakte hij voor het eerst een dumbbell aan. En dat zou zijn leven compleet veranderen: door aan zijn lichaam te werken, werkte hij ook aan zijn zelfvertrouwen. Hij rekende met zijn gameverslaving af, werd socialer en werd gelukkiger.

Vandaag de dag leidt Tomic een fitnesscoachingbedrijf gericht op ondernemers en professionals die ondanks een gevulde agenda fit en strak door het leven willen gaan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mario Tomic (@mariotomich) op

YouTube-kanaal

Tomic is daarnaast succesvol actief op sociale media, met name op YouTube, waar hij een kanaal met meer dan 150.000 abonnees bestiert.

Als intelligente coach, vrij van nonsens en geschreeuw, probeert Tomic jou aan een beter lichaam te helpen. Met inmiddels enkele honderden educatieve video’s die vooral het aspect vetverlies belichten, uiteraard vooral in relatie tot natural bodybuilding.

Want waarschijnlijk is dat voor naturals nog wel het moeilijkste: ‘droog’ worden met behoud van de opgebouwde spiermassa. ‘Beast mode’ en ‘pumpin’ iron’ is leuk en aardig, maar om na spiermassa ook spierdefinitie te krijgen, zul je over gedegen kennis moeten beschikken omtrent zaken als voeding en metabolic adaptation. Daarnaast moet je in staat zijn om die kennis langdurig consistent in praktijk te brengen, wat heel wat meer is dan dagelijks een uurtje ijzervreten.

Tomic laat zien dat vetverlies geen kwestie van gimmicks en trucjes is, maar van levensstijl. Hij leert je dan ook niet alleen over de technische kant van cutten en ‘recompen’, maar ook over de manier van denken die daarvoor nodig is (de ‘mindset’, zo je wil). Om zodoende niet alleen je doel te bereiken, maar ook te behouden.

Alle video’s vind je op https://www.youtube.com/c/MarioTomicOfficial/. Afbeelding: Tomic.com.