Video

Fittube: Mike Thurston Bouw je beste zelf

Scott Herman, eat your heart out! YouTube heeft er een nieuwe fitnesscoach annex ideale schoonzoon bij, in de persoon van Mike Thurston. Deze 26-jarige Brit maakt prima filmpjes met heldere uitleg en plausibele adviezen voor de natural bodybuilder.

De ideale fysiek

Behalve didactisch talent, looks en een keurige Engelse tongval bezit Thurston een indrukwekkende fysiek, die hij uiteraard te pas en te onpas onder zijn shirt vandaan tovert. Deze coach en personal trainer heeft het lichaam dat de meeste fanatiekelingen in de sportschool ambiëren: buff, de juiste verhoudingen, gedefinieerd, maar ook weer niet ‘akelig’ droog.

We gunnen Thurston het voordeel van de twijfel en taxeren hem als een natural, die de leeftijd en de genetica mee heeft, maar die kennelijk óók het optimale rendement uit zijn voeding en training haalt. Vanwege dat laatste mag je best wel wat van deze meneer aannemen.

Video’s

Zo vertelt hij zinnige dingen over ‘lean’ bulken en cutten, bespreekt hij veelgemaakte trainingsfouten, neemt hij de beste oefeningen per spiergroep met je door en voorziet hij je van nuttige trainingstips. Zijn ‘video logs’, waaronder zonnige reisverslagen, laten wij dan weer links liggen. We moeten immers nog heel wat andere YouTube-kanalen bijhouden.Populariteit

In een jaar tijd heeft Thurston met zijn filmpjes al een behoorlijke fanbase opgebouwd: hij nadert de kaap van 400.000 abonnees. Al moet hij het voorlopig nog afleggen tegen collega Herman, die, ondanks zijn schelle vocalen, 1,7 miljoen volgelingen noteert.

www.youtube.com/channel/UCzGLDaTu81nJDtWK10MniGg/