Review

Muscle Meals Verse maaltijden per post

Hoewel er voor spiergroei en vetverlies geen ‘superfoods’ bestaan (het gaat uiteindelijk om de getallen: de energiebalans) ben je ook als bodybuilder gebaat bij gezonde maaltijden met goeie ‘macro’s’. Ben je geen keukenprinses of heb je gewoon tijd, dan kun je een beroep doen op kant-en-klare maaltijdservices. Wij probeerden Muscle Meals.

Maaltijden en trainingsdoel

Zoals je in de inleiding al kon proeven ‘geloven’ wij niet zo in specifieke maaltijden voor een bepaald trainingsdoel. Als je wilt aankomen in spiermassa zul je iets boven je onderhoudsniveau moeten eten (bulken), als je vet wilt verliezen met behoud van spiermassa, zul je iets onder dat niveau moeten eten (cutten). Verder eet je 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht en probeer je vooral gezonde, onbewerkte voeding te consumeren.

Zo simpel is voeding voor bodybuilding eigenlijk, alleen de commercie (lees: supplementenfabrikanten en coaches) maken er graag ingewikkelde materie van.

Ook Muscle Meals doet daar een beetje aan mee, door maaltijdpakketten aan te bieden specifiek voor afvallen (waarmee vetverlies wordt bedoeld), ‘droog trainen’ (waarmee cutten wordt bedoeld) en spiermassa (bulken). In principe zijn die maaltijden onderling uitwisselbaar, zolang je maar aan je dagelijkse calorie- en proteïneniveau komt. Kies dus vooral wat je lekker vindt en gebruik een calorieënapp.

Hoe het werkt

Genoeg gezeverd, want diensten als het Alkmaarse Muslce Meals zijn verdomde handig voor wie geen tijd heeft om elke dag een verse én gezonde maaltijd te bereiden. Met Muscle Meals zet je zo’n maaltijd binnen zes magnetronminuten op tafel. In de oven of pan kan ook.

Na bestelling worden de vers bereide maaltijden in isolatiemateriaal verpakt en voegen ze droogijs (-80º C) toe aan de bestelling, waarmee als het ware mobiele vriezer wordt gecreëerd. De maaltijden blijven hierdoor tot wel drie dagen ingevroren. Als je ze thuis meteen in de vriezer stopt (-18º C), blijven ze drie maanden houdbaar. De maximale houdbaarheidsdatum staat ook vermeld op het label van de maaltijden. Vanuit de vriezer in de koelkast wordt aangeraden om de maaltijden binnen drie dagen te nuttigen.

Er zijn verschillende manieren om de Muscle Meals te bereiden. De beste manier is om de maaltijd een dag van te voren in de koelkast te plaatsen zodat deze ’s nachts langzaam kan ontdooien. Eenmaal uit de koelkast is de maaltijd klaar om in de magnetron, oven of pan te stoppen.

De maaltijden

Muscle Meals biedt typisch bodybuildersvoer: van broccoli – kip tot kabeljauw – rijst – kerrie bloemkool, en van kip piri piri – rijst – sperziebonen tot pasta beef – paprika bolognese. Maar in feite zijn ze geschikt voor iedereen die niet graag zelf kookt en toch een vers bereide maaltijd op tafel wil zetten. Elk maal wordt vers bereid met hoogwaardige kwaliteit kip en beef. Beide zijn naar eigen zeggen microbiologisch getest.

Je bent het voordeligst uit als je een maaltijdpakket kiest. Daarin levert Muscle Meals drie soorten: calorie- en koolhydraatarm (afvallen, ~350 kcal), calorierijk (bulken, ~750 kcal) en een gulden middenweg (cutten, ~450 kcal).

Vanuit bodybuildingsperspectief zijn eigenlijk alleen de laatste twee categorieën interessant, omdat je óók in de cut veel koolhydraten moet proberen te eten. Die vormen immers de belangrijkste energiebron voor je training.

Praktisch

Als je op werkdagen vóór 15.00 bestelt, heb je jouw pakket maaltijden morgen al in huis. In bevroren staat, welteverstaan.

Per maaltijd van 300-500 gram betaal je, afhankelijk van de pakketgrootte, vijf à zes euro, wat vergelijkbaar is met wat je in de supermarkt voor (niet-verse) kant-en-klaarmaaltijden betaalt.

Als je losse maaltijden koopt, ben je soms wat meer kwijt. Bedenk wel dat je voor minimaal 35 euro moet bestellen.

Oordeel

Over smaak valt niet te twisten, maar aan de maaltijden van Muscle Meals kun je geen buil vallen. Ze leveren je verse kwaliteit voor een redelijke prijs. Of je nou bodybuilder bent of je wilt gewoon afvallen of gewoon gezond eten, de Muscle Meals-maaltijden bieden voor velen uitkomst.

Het grootste pluspunt is toch wel het gemak: voor 15 uur besteld, de dag erna in huis. De levering is in bevroren toestand, waardoor je je vriezer al voor weken of zelfs maanden kan vullen met verse maaltijden.

Bestel maaltijden (aangeboden door één onzer partners)

Muscle Meals

Binnen vijf minuten gezond eten op tafel!
v.a. € 6,25 (minimale bestelbedrag
€ 35,-)