Video

Fittube: CT Fletcher The strongest man you've never heard of

CT Fletcher is ’the strongest man you’ve never heard of’. Deze inmiddels vijftiger is een ex-wereldkampioen powerlifting en staat bekend om zijn profane taalgebruik, al zal dat grotendeels ook een stukje imago zijn. Zijn anciënniteit, verleden, fysiek en ‘don’t mess with me’-oogopslag maken hem tot één van de meest gerespecteerde YouTubers. Dat zijn kanaal meer dan een miljoen abonnees heeft, zegt eigenlijk al genoeg.

CT Fletcher heeft een uitgesproken mening, met name over ‘overtraining’, iets wat volgens hem niet bestaat. In zijn jaren twintig en dertig was Fletcher een gerespecteerd en prijswinnend powerlifter, maar zoals hij nu overtraining ontkent, ontkende hij ook jarenlang dat er iets bestond als te veel eten. Honderden, nee, duizenden maaltijden bij McDonald’s en evenveel trainingsuren maakten hem beresterk, maar even ongezond. Na een openhartoperatie moest hij zijn leefwijze drastisch veranderen en dat resulteerde in CT Fletcher 2.0, de man die we nu van YouTube kennen.

De ‘nieuwe’ CT Fletcher is een man met een vetpercentage van onder de 10% en iemand met gezonde eetgewoonten. Hij staat erom bekend het uiterste te eisen van zijn trainingsmaatjes én van zichzelf. De man die ooit ‘het trottoir onder zich verbrijzelde’ dicteert het ijzer en zijn spieren. Hij is de baas, niet het gewicht dat hij hanteert en hij commandeert zijn biceps dan ook te groeien. CT Fletcher is een uitgesproken en kleurrijke figuur. Het type ruwe bolster, blanke pit.

O ja, en als je je afvroeg wat ‘ISYMF’ betekent: It’s Still Your M*therf#cking Set, refererend aan het haast eindeloze aantal herhalingen dat CT je laat doen met een gewicht waarvan je dacht dat je het maar één keer kon tillen.

https://www.youtube.com/user/CTTheTrainer