Video

Fittube: Super Training by Mark Bell

Super Training (ST) is het YouTube-kanaal van Super Training Gym, de sportschool van oud-powerlifter Mark Bell, die misschien meer bekend is van ‘Bigger, Stronger, Faster’, een documentaire (zie Netflix) over stero├»dengebruik in de VS.

Bell trainde ooit onder de supervisie van powerliftinglegende Louie Simmons, geestelijk vader van het Westside Barbell-powerliftingprogramma. Super Training Gym is dan ook een gecertificeerde Westside Barbell-sportschool en noemt zichzelf ’the strongest gym in the West’. Je kunt niet zomaar lid worden van de sportschool. Zo is het een voorwaarde dat je een wedstrijdpowerlifter bent. Mark Bell is tevens de uitvinder van de Slingshot, een trainingsaccessoire dat je bench press naar grotere hoogten moet katapulteren.

Op het YouTube-kanaal vind je circa tweeduizend(!) video’s. Gasten die regelmatig opdraven in de video’s zijn Ed Coan, de sterkste powerlifter aller tijden, Stan Efferding, ’s werelds sterkste professioneel bodybuilder, en Eric Spoto, wereldrecordhouder op de raw bench press met 327,5 kg. Dankzij Super Training en Mark Bell geniet ook powerlifter Silent Mike tegenwoordig bescheiden bekendheid.

https://www.youtube.com/user/supertraining06/