Broccoli stimuleert vetverbranding

Rijst, kip, broccoli: een typische maaltijd voor bodybuilders. Onderzoek toont nu aan wat bodybuilders intuïtief misschien allang wisten: broccoli vermindert de vetopslag en draagt bij aan het voorkomen van overgewicht.

Caloriearm en vezelrijk

Broccoli staat te boek als een gezonde groente. Het levert weinig calorieën en zit boordevol micronutriënten, zoals vitaminen en mineralen. Daarbovenop is broccoli rijk aan voedingsvezels, die belangrijk zijn voor een gezonde spijsvertering en je een verzadigd gevoel geven.

Superfood?

Broccoli wordt regelmatig een ‘superfood’ genoemd en zou zelfs beschermen tegen kanker. Het stofje dat daarvoor verantwoordelijk zou zijn, luistert naar de naam sulforafaan, een indirect werkende antioxidant. ‘Indirect’, omdat sulforafaan de antioxidatieve afweermechanismen van het lichaam activeert.

Vermindert vetopslag

De manier waarop broccoli kanker zou helpen voorkómen, is in feite dezelfde manier waarop broccoli zou helpen bij het bestrijden van overgewicht. Het eten ervan voorkomt ten eerste de opslag van vet in de lever, wat een rol speelt bij het ontstaan van leverkanker. Broccoli zit ten tweede bovendien boordevol vezels, die zorgen voor een verzadigd gevoel en zorgen voor stabiele bloedsuikerwaarden. Ook op die manier helpt broccoli overgewicht bestrijden. Omdat overgewicht wordt geassocieerd met diverse vormen van kanker, heeft broccoli ook indirect een anticarcinogene werking.

Dagelijks broccoli?

Moet je nu, als bodybuilder, dagelijks broccoli eten? Nee. Variatie in groenten is de sleutel tot een goede gezondheid. Veel van de gezondheidsvoordelen van broccoli worden ook, althans ten dele, toegeschreven aan andere koolsoorten, zoals boerenkool en spruitjes. En daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van andere gezonde groentesoorten!

Bestel broccoli online (aangeboden door één onzer partners)
Broccoliroosjes
(voorgekookt)

(2,5 kg)
Muscle Meat
€ 5,63
Broccoli Puree
(kant-en-klaar)

(1 kg)
Muscle Meat
€ 3,50
Broccolimix met kruidensaus
(kant-en-klaar)

(750 g)
Muscle Meat
€ 4,50

Referenties