Gift Guide 10 cadeaus voor krachtsporters

Decembermaand, cadeaumaand. Maar wat koop je nou voor een fanatieke krachtsporter c.q. ijzervreter? Of waar kun je jezelf eens mee verwennen? Tien (betaalbare) suggesties.

Sportarmband

Ben je onafscheidelijk van je telefoon? Dankzij deze armband met kittenbandsluiting is hij ook tijdens het sporten dicht bij je. Bijvoorbeeld om je oren van beukende beats te voorzien.

Verkrijgbaar bij Matchu Sports voor € 9,95.

Handtrainer

Bij veel oefeningen speelt gripkracht een rol. Dat is een combinatie van knijpkracht (handen) en sterke onderarmen. Die knijpkracht kun je heel gericht trainen met handknijpers, desgewenst thuis op de bank.

Verkrijgbaar bij Bol.com vanaf € 9,12.

Lifting straps

Blijft je gripkracht toch een belemmerende factor bij oefeningen als deadlifts en shrugs, dan kun je het gebruik van lifting straps overwegen. Straps vermenigvuldigen je gripkracht met een bepaalde factor, waardoor je meer herhalingen kunt doen met een zwaar gewicht.

Verkrijgbaar bij Fitness-Seller vanaf € 5,90 per paar.

Kleding

MyProtein biedt niet alleen eiwitpoeders, maar ook een uitgebreide kledinglijn voor dames en heren. Omdat je lekkerder traint in comfortabele kleding én omdat het oog nu eenmaal ook wat wil.

Verkrijgbaar bij MyProtein

Springtouw met scoreteller

Geen betere manier om aan je conditie te werken dan touwtje springen! Dit springtouw van Body & Fit heeft een ingebouwde scoreteller om records bij te houden, wat je zal motiveren om het touw vaak ter hand te nemen.

Verkrijgbaar bij Body & Fit voor € 15,00.

Gewichtsvest

Ook met lichaamsgewichtoefeningen kun je spieren opbouwen. Nadeel is dat ze al snel te licht worden, waardoor je eindeloos veel herhalingen moet doen om een adequate groeiprikkel te creëren. Met een gewichtsvest voeg je extra gewicht toe, waardoor je bodyweight squats en push-ups ineens een stuk zwaarder zullen zijn. Maar je kunt zo’n vest bijvoorbeeld ook gebruiken tijdens het wandelen, om zo extra calorieën te verbranden. Wandelen met extra gewicht is een effectieve alles-in-één-trainingsvorm die ook wel rucking wordt genoemd.

Verkrijgbaar bij Gorillasports vanaf € 64,33.

Gallon Hydrator

Big boys, big bottles. Met deze enorme, stevige bidon, waar bijna vier liter in kan, hoef je niet meer vaak naar de kraan te lopen tussen je setjes.

Verkrijgbaar bij MyProtein voor € 12,00.

Schouderstretcher

De schouders zijn ons kwetsbaarste gewricht, terwijl ze het tijdens de training vaak zwaar te verduren krijgen. Met deze stretcher kun je thuis en overal oefeningen doen om schouderklachten te verminderen of te voorkómen, doordat ze de mobiliteit en doorbloeding van het gewricht bevorderen. De stretcher is eenvoudig aan de deur te bevestigen.

Verkrijgbaar bij Matchu Sports voor € 10,95. 

Sporttas

Een stevige, tweekleurige tas, waar je lekker veel in kunt stoppen, mede dankzij de drie extra opbergvakken. Desondanks is hij compact genoeg om bijvoorbeeld probleemloos in een gym locker te plaatsen.

Te koop bij Body & Fit voor € 15,90.

Gewichthefriem

Een gewichthefriem is een hulpmiddel om zwaarder te kunnen squatten, deadliften en eventueel schouderdrukken. Je krijg letterlijk en figuurlijk ruggensteun van een onzichtbare trainingspartner. Daarnaast helpt hij je om je je onderrug recht te houden bij het tillen van heel zware gewichten.

Verkrijgbaar bij Body & Fit vanaf € 13,90.