Website

Sportscholen vergelijken op Newgym.nl

Handig, dat je tegenwoordig op elke hoek van de straat wel een sportschool vindt. Maar het betekent wel keuzestress. Ook dáár is nu oplossing voor: Newgym.nl, een vergelijkingssite voor Nederlandse sportscholen.

Zoals er talloze websites zijn waarop je hotels, telefoonproviders en energieleveranciers kunt vergelijken, is er nu dus ook eentje voor de sportieveling annex wannabe-ijzervreter.

Gat in de markt

Een gat in de markt, dachten Danny Reijenga en Jelle Berrevoets, twee vierdejaars studenten Commerciële Economie uit Groningen. Toen ze aantal kilo te zwaar terugkeerden van een stage, bleek het nog niet mee te vallen om weloverwogen een sportschool te kiezen. “Websites met onduidelijke prijzen, slechte foto’s en verborgen kosten zijn tegenwoordig eerder regel dan uitzondering,” aldus de nieuwbakken ondernemers. Het idee voor Newgym.nl was geboren.

Aanbod

Een jaar en veel noeste arbeid verder, is het project nu online. De site bevat momenteel gegevens van meer dan 900 Nederlandse sportscholen, met name die in de grote steden. Dat is al bijna de helft van het totale aanbod van sportscholen in ons land – van de grote ketens (Basic-Fit, Anytime, Fit For Free) tot het kleine, ambachtelijke krachthonk. Het is de bedoeling dat uiteindelijk het totale Nederlandse sportschoolaanbod in kaart wordt gebracht.

Newgym.nl

Informatie

Elke locatie is voorzien van beknopte informatie die manueel werd verzameld: openingstijden, faciliteiten, lidmaatschappen en kosten. Sportscholen kunnen zelf hun pagina op Newgym.nl beheren en zo de informatie up-to-date houden, terwijl sportschoolbezoekers een beoordeling achter kunnen laten.

Proefles

De beste manier om een sportschool te leren kennen is natuurlijk door een proefles te nemen. Maar Newgym.nl maakt het mogelijk om het aanbod eerst eens thuis vanaf de bank te vergelijken.

newgym.nl