Tip

Doe paused squats en Anderson squats Sterker worden in de bodempositie

Het doen van paused squats en Anderson squats is een prima manier om je conventionele squat vooruit te helpen. Vooral als je problemen hebt in de bodempositie van de squat.

Bij een paused squat pauzeer je in de bodempositie. Hiermee elimineer je de stretchreflex. Je moet met andere woorden puur op eigen kracht omhoog zien te komen. Dit beperkt het aantal herhalingen dat je met een bepaald gewicht kunt doen. Het is belangrijk lang genoeg te pauzeren om de stretchreflex volledig uit te schakelen. Na één seconde is het effect van de stretchreflex gehalveerd en na twee seconden is er nog slechts een kwart van over. Maar het duurt maar liefst vier seconden voor je de stretchreflex volledig hebt geëlimineerd. Wij adviseren een pauze van circa twee seconden.

Anderson squats, of pin squats, begin je in de bodempositie van de squat, met je dijbeen iets voorbij parallel aan de vloer. Het verschil met paused squats is dat je het gewicht vanuit een ‘dode’ positie omhoog moet drukken. Na je eerste herhaling laat je het gewicht weer zakken tot op de pins, maar houd het wel op je rug.

Anderson squats zijn vernoemd naar Paul Anderson, één van de sterkste mannen die ooit geleefd hebben.

Afbeelding: http://www.ordinary-joe-muscle-building.com/squat-exercise.html