Recept

Proteïne fluff Weinig calorieën en toch lekker vullend

Dit gerecht bevat weinig calorieën, maar is wel ontzettend vullend. Ideaal voor als je in een vetverlies-traject zit of calorieën wilt bufferen voor bijvoorbeeld een etentje. Daarnaast is het super makkelijk en snel om te maken!

Het recept werkt het beste met caseïne proteïne-poeder. Heb je dat niet? Gebruik dan whey proteïne-poeder en voeg een klein beetje xanthaangom toe.

Je kunt de proteïne fluff met allerlei soorten bevroren vruchten maken. Denk aan aardbeien, bananen of in dit geval frambozen. Zolang de vruchten maar bevroren zijn.

Ingrediënten

  • caseïne proteïne-poeder 30 gram
  • bevroren frambozen 250 gram
  • melk 100 ml
  • xanthaangom 3 gram (optioneel)
  • zoetstof naar smaak

Voedingswaarden

  • 232 kcal
  • 31 gram eiwitten
  • 20 gram koolhydraten
  • 3 gram vetten

Bereidingswijze

  • Doe de frambozen in een keukenmachine en maal deze fijn;
  • Voeg het proteïnepoeder (en de xanthaangom) toe;
  • Zet de keukenmachine weer aan en voeg dan rustig kleine hoeveelheden melk toe;
  • Mix net zolang totdat alles goed gemengd is en de fluff de juiste textuur heeft.
  • Wanneer de fluff te waterig is voeg je een klein beetje xanthaangom toe. Is ze te dik? Voeg dan wat extra melk toe.

Geschreven door Olaf van Wijk, personal trainer bij Reset Health & Performance.